Kim Jong-uns tante viste seg fram offentlig for første gang på flere år

<p>Nord-Koreas leder Kim Jong-un, hans kone Ri Sol-ju og hans tante Kim Kyong-hui var til stede under en nyttårskonsert i Pyongyang lørdag.</p><p></p>
Nord-Koreas leder Kim Jong-un, hans kone Ri Sol-ju og hans tante Kim Kyong-hui var til stede under en nyttårskonsert i Pyongyang lørdag. Foto: KCNA via AP / NTB scanpix

Nord-Koreas leder Kim Jong-uns tidligere innflytelsesrike tante Kim Kyong-hui har vist seg fram offentlig for første gang etter at ektemannen ble henrettet.

Statlige medier i det lukkede landet publiserte søndag bilder som viser 73-åringen sitte ved siden av landets leder Kim Jong-un og hans kone Ri Sol-ju på en nyttårskonsert i Pyongyang lørdag.

Det oppgis ingen andre detaljer enn at Kim Kyong-hui, som er den yngre søsteren etter Kim Jong-uns far Kim Jong II, var i salen.

Kim Kyong-hui er enke etter Kim Jong-uns en gang så mektige onkel Jang Song-thaek. Jang ble henrettet i desember 2013. Siden den gang hadde ikke Kim Kyong-hui vist seg fram offentlig, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Henrettelsen førte til spekulasjoner om at også hans kone var blitt offer for en politisk opprydningsoperasjon. Men i mai 2015 beskrev sørkoreansk etterretning en CNN-melding om at Kim Jong-uns tante var blitt forgiftet, som tøv.

To år senere orienterte sørkoreansk etterretning nasjonalforsamlingen i Seoul om at Kim Jong-uns tante var under behandling for diabetes nær Pyongyang.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden