Morales ber om et fritt og rettferdig valg

Tidligere president Evo Morales i Bolivia sier han respekterer beslutningen til landets midlertidige president Jeanine Añez om å delta i valget i mai. Foto: Daniel Jayo / AP / NTB scanpix
Tidligere president Evo Morales i Bolivia sier han respekterer beslutningen til landets midlertidige president Jeanine Añez om å delta i valget i mai. Foto: Daniel Jayo / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere president Evo Morales i Bolivia sier han respekterer beslutningen til landets midlertidige president Jeanine Añez om å delta i valget i mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er hennes rett, sa Morales lørdag.

Han ber samtidig om et fritt og rettferdig valg 3. mai.

– Vi håper at hun, som en representant for den midlertidige regjeringen, kan garantere for rene, gjennomsiktige og sunne valg, sa den tidligere presidenten på et møte med bolivianere som bor i Argentina, det han selv lever i eksil.

Jeanine Añez har tidligere sagt at hun ikke stiller til valg når Bolivia skal velge ny president. Fredag kunngjorde hun likevel sitt kandidatur.

Før hun meldte seg på i kampen om å bli president, var det bare de tidligere presidentene Carlos Mesa og Jorge Quijano som hadde bekreftet sitt kandidatur. Det samme har Luis Fernando Camacho, en nøkkelperson i protestene som ledet til at Morales måtte gå.

Tidligere visepresident i nasjonalforsamlingen, Jeanine Añez, tok over makten i landet 12. november og leder landets midlertidige regjering. Hun tok over to dager etter at Morales gikk av som president på grunn av voldelige protester og anklager om valgfusk.