Erdogan advarer mot kaos i Libya

Tysklands statsminister Angela Merkel og den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan under åpningen av den nye campusen til det tysk-tyrkiske universitetet i Istanbul.
Tysklands statsminister Angela Merkel og den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan under åpningen av den nye campusen til det tysk-tyrkiske universitetet i Istanbul. Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan advarte mot situasjonen i Libya da han fikk besøk av Tysklands statsminister Angela Merkel i Istanbul.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to lederne åpnet fredag en ny campus som tilhører det tysk-tyrkiske universitetet i Istanbul, der Erodgan i en tale kommenterte situasjonen i det nordafrikanske landet.

– Hvis ikke situasjonen roer seg så raskt som mulig, vil den kaotiske atmosfæren i Libya påvirke hele middelhavsområdet, sa presidenten.

Han er en skarp kritiker av den libyske opprørsgeneralen Khalifa Haftar og mener det bør rettes kraftigere press mot ham. Merkel og tyske myndigheter var forrige helg vertskap for et toppmøte om situasjonen i Libya.