Trump deltar som første president i anti-abort-marsj

President Donald Trump blir den første amerikanske presidenten som deltar i den årlige markeringen March for Life mot abort. Abortmotstandere samles på nytt i Washington fredag 24. januar. Her fra markeringen i fjor. Foto: Jose Luis Magana / AP / NTB scanpix
President Donald Trump blir den første amerikanske presidenten som deltar i den årlige markeringen March for Life mot abort. Abortmotstandere samles på nytt i Washington fredag 24. januar. Her fra markeringen i fjor. Foto: Jose Luis Magana / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump blir den første amerikanske presidenten som deltar i den årlige marsjen mot abort i Washington.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump kunngjorde onsdag at han deltar på det som er den største samlingen av abortmotstandere i USA.

– Ses på fredag … Stor forsamling! lød meldingen fra presidenten på Twitter.

March for Life arrangeres hvert år i forbindelse med årsdagen for den omstridte høyesterettsbeslutningen Roe v. Wade som åpnet for abort i USA i 1973.

Kvinnerettsforkjempere anklager Trump for å føre en abortfiendtlig politikk, og de har uttrykt bekymring for at høyesterettsbeslutningen står i fare.

I fjor deltok visepresident Mike Pence marsjen, som i år arrangeres for 47. gang i protest mot legaliseringen av abort.

Det hvite hus bekreftet onsdag at Trump blir den første presidenten til å delta på markeringen. Trump har tidligere talt til de frammøtte fra Det hvite hus via video.

Motstanden mot abort er sterk i mange deler av det amerikanske samfunn, og Trump har lovet å utnevne dommere til høyesterett som er abortmotstandere. Så langt har han utnevnt to av ni dommere til USAs øverste rettsorgan.