Ansatte med ekstreme holdninger fjernet fra fransk e-tjeneste

I en kunngjøring fra statsminister Edouard Philippes (bildet) kontor heter det at ansatte med ekstreme holdninger er fjernet fra sine stillinger i e-tjenesten. Foto: François Mori / AP / NTB scanpix
I en kunngjøring fra statsminister Edouard Philippes (bildet) kontor heter det at ansatte med ekstreme holdninger er fjernet fra sine stillinger i e-tjenesten. Foto: François Mori / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

16 ansatte i fransk etterretning er «fjernet» fra stillingene sine de siste seks årene, etter mistanke om at de selv eller nær familie har ekstreme holdninger.

Det går fram av en kunngjøring fra statsminister Edouard Philippes kontor, der det også blir redegjort for myndighetenes innsats for å avdekke slike holdninger blant ansatte i landets hemmelige tjenester.

Det går ikke fram om de 16 som ifølge kunngjøringen er fjernet fra stillingene sine har fått sparken, eller om de bare har fått nye og mindre sensitive arbeidsoppgaver innen fransk etterretning.

Franske myndigheter varsler nå en handlingsplan som følge av hendelsen i politihovedkvarteret i Paris i oktober, der en mangeårig ansatt i etterretningsavdelingen knivdrepte fire kolleger før han selv ble skutt og drept.

I ettertid kom det fram at gjerningsmannen Mickael Harpon over tid var blitt radikalisert og sverget til en ultrakonservativ retning innen sunniislam.

Personvernpolicy