Flere amerikanske soldater behandles etter Iran-angrepet i Irak

Amerikanske soldater og journalister ser på ødeleggelsene etter det iranske angrepet mot Ain al-Asad-basen i Anbar i Irak. Foto: AP / NTB scanpix
Amerikanske soldater og journalister ser på ødeleggelsene etter det iranske angrepet mot Ain al-Asad-basen i Anbar i Irak. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-AP): Flere amerikanske soldater blir undersøkt for skader etter det iranske angrepet mot en amerikansk base i Irak 8. januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Soldatene ble fløyet ut av Irak og til et amerikansk militærsykehus i Tyskland med mistanke om hjernerystelse. Det er ikke kjent hvor mange soldater det er snakk om, men anonyme, offisielle kilder opplyser at skal være få.

I forrige uke opplyste det amerikanske forsvaret at elleve soldater var fraktet til Tyskland og Kuwait med symptomer på hjernerystelse. Det ble først hevdet at ingen ble skadd i angrepet på militærbasen Ain al-Asad i Irak.

Også en militærbase i Nord-Irak ble rammet i den iranske hevnaksjonen. Ingen ble drept i angrepene.

Iran har bekreftet at angrepene var hevn for at USA hadde drept den iranske generalen Qasem Soleimani i et droneangrep i Bagdad tidligere i måneden. (©NTB)