Fransk opprørspoliti granskes for vold mot demonstrant

Fransk sikkerhetspoliti kan gå hardhendt til verks mot demonstranter. Lørdag forsøkte en politimann å sparke til en kvinnelig demonstrant. Søndag ble det kjent at påtalemyndigheten har startet gransking av en filmet episode der en politimann slår en blødende demonstrant i ansiktet. Foto: AP / NTB scanpix
Fransk sikkerhetspoliti kan gå hardhendt til verks mot demonstranter. Lørdag forsøkte en politimann å sparke til en kvinnelig demonstrant. Søndag ble det kjent at påtalemyndigheten har startet gransking av en filmet episode der en politimann slår en blødende demonstrant i ansiktet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fransk påtalemyndighet har startet en gransking av en episode der en politimann skal ha banket opp en demonstrant i Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Episoden ble fanget opp på kamera lørdag, og filmklippet spredte seg raskt på sosiale medier.

På filmen blir en demonstrant fra gule vester-bevegelsen, som blør fra hodet, holdt nede på bakken av en opprørspolitimann med hjelm som deretter slår mannen hardt i ansiktet.

Hendelsen skjer to måneder etter at to franske politimenn ble suspendert for to ulike voldshendelser mot gule vester-demonstranter. Også disse hendelsene ble filmet.