Tåregass mot protest i Hongkong

Demonstrantene hadde med seg både amerikanske og flagg fra den britiske kolonitiden da de samlet seg i en park i sentrum av Hongkong søndag. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB scanpix
Demonstrantene hadde med seg både amerikanske og flagg fra den britiske kolonitiden da de samlet seg i en park i sentrum av Hongkong søndag. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Hongkong jaget søndag bort tusenvis av demonstranter fra en park i sentrum ved hjelp av tåregass og køller. Flere politifolk ble også banket opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene i Hongkong hadde på forhånd gitt tillatelse til arrangementet i parken Chater Garden. I halvannen time var tusenvis av hongkongkinesere samlet før politiet spredte folkemengden ved hjelp av tåregass, pepperspray og køller.

En gruppe sivilkledde politifolk ble omringet av maskerte demonstranter og slått med kjepper og paraplyer. To betjenter som blødde fra hodet, måtte beskyttes av kolleger, skriver AFP.

Demonstrantene krever valgreformer og boikott av det kinesiske kommunistpartiet. Mange var kledd i svart og bar ansiktsmasker, og flere hadde tatt med seg amerikanske og britiske flagg.

Demonstrantene mener at Hongkongs særskilte status er blitt utvannet siden Xi Jinping ble Kinas president.