Mexico har stanset migrantkaravane på vei mot USA

Mexicanske soldater har stoppet om lag 1.500 migranter fra Mellom-Amerika i å komme inn i landet fra Guatemala. Migrantene ble stoppet på broen over elven Suchiate, som utgjør grensen mellom Guatemala og Mexico i nord. Foto: Marco Ugarte / AP / NTB scanpix
Mexicanske soldater har stoppet om lag 1.500 migranter fra Mellom-Amerika i å komme inn i landet fra Guatemala. Migrantene ble stoppet på broen over elven Suchiate, som utgjør grensen mellom Guatemala og Mexico i nord. Foto: Marco Ugarte / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mexicanske soldater har stoppet om lag 1.500 migranter fra Mellom-Amerika i å komme inn i landet fra Guatemala.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På vei over en bro, som er et viktig krysningspunkt på grensen, blir migrantene møtt av meldinger om at de ikke slipper inn uten visum eller migrasjonsdokumenter.

– Ikke utsett dere selv for menneskesmuglere. Livet ditt er i fare, var beskjeden fra soldatene. Han sa også USA ikke kom til å innvilge dem asyl.

De fleste migrantene forlot tirsdag Honduras og kom lørdag fram til broen over elven Suchiate, som utgjør grensen mellom Guatemala og Mexico i nord.

Mexico har økt tilstedeværelsen ved grensen i sør i påvente av en ny migrantkaravane på omtrent 3.000 mennesker hovedsakelig fra Honduras og El Salvador.

Titusenvis av migranter fra sør krysset i fjor Mexico på vei mot USA. De var på flykt fra fattigdom og gjengkriminalitet og søkte sammen i store grupper for å gjøre reisen tryggere.

Mexico er blitt presset av USAs president Donald Trump til å stoppe migrantstrømmen. Myndighetene har mer enn halvert antall migranter som reiser gjennom landet etter at USA truet med å innføre toll på mexicanske varer.