Johnson vurderer å flytte Overhuset til York

Statsminister Boris Johnson planlegger å flytte Overhuset i Parlamentet ut av London. Byen York i nordøstlige England er favoritt, melder Sunday Times. Foto: Liam McBurney / PA via AP /NTB scanpix
Statsminister Boris Johnson planlegger å flytte Overhuset i Parlamentet ut av London. Byen York i nordøstlige England er favoritt, melder Sunday Times. Foto: Liam McBurney / PA via AP /NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Statsminister Boris Johnson planlegger å flytte Overhuset i Parlamentet ut av London. Byen York i nordøstlige England er favoritt, melder Sunday Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Birmingham er også med i kampen om det om å huse Parlamentets øverste kammer, skriver avisen.

Det konservative paritet sikret seg mange av stemmene i Nord-England i valget i desember. Med hele 364 av de i alt 650 setene i Underhuset oppnådde den britiske statsministeren det sterkeste konservative flertallet siden 1987.

Johnson har lovet å øke investeringene nord i landet, en region som ble sterkt rammet av nedgangen i industrien og innstrammingspolitikken under finanskrisen.

Forrige uke skal statsministeren ha gitt ordre om å begynne planleggingen av flyttingen, et tegn på at de konservative ønsker å holde fast på velgeroppslutningen i området, hevder Sunday Times.

En ubrukt offentlig eiendom nær jernbanestasjonen i York skal være pekt ut som tomt for det nye kammeret, skriver avisen uten å oppgi noen kilder.

York, som ble grunnlagt av romerne og er kjent for den store katedralen fra middelalderen, er førstevalget framfor Birmingham, Storbritannias nest største by, skriver Reuters.

Personvernpolicy