Nord-Korea skal ha fått ny utenriksminister

Dansere på Kim Il Sung-plassen i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang 5. januar. Lørdag melder en sørkoreansk nyhetstjeneste at nabolandet i nord har skiftet ut utenriksministeren, uten at det er offisielt bekreftet.
Dansere på Kim Il Sung-plassen i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang 5. januar. Lørdag melder en sørkoreansk nyhetstjeneste at nabolandet i nord har skiftet ut utenriksministeren, uten at det er offisielt bekreftet. Foto: Jon Chol Jin / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ri Yong-ho, som siden 2016 har vært Nord-Koreas utenriksminister, er blitt erstattet, melder sørkoreanske NK News.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvem som har erstattet Ri, går ikke fram av meldingen. Det er planlagt et arrangement for diplomater i Nord-Korea torsdag, og ifølge NK News kan det ligge an til at erstatteren blir kunngjort da, eller kanskje før.

Ri var til stede på de resultatløse atomsamtalene mellom USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un i februar. Han fungerte da som landets talsmann.

Lørdag melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap at Nord-Koreas ambassadører til Kina og FN har reist tilbake til Pyongyang. Ambassadørene til Angola og Singapore er også sett på flyplassen, ifølge Yonhap.

En mulig forklaring på reisene er at de er innkalt til et møte i den nordkoreanske hovedstaden.