Demonstrasjoner i Beirut for andre natt på rad

Onsdag kveld troppet hundrevis av demonstranter opp ved en politistasjon der mer en femti personer fremdeles sitter fengslet etter sammenstøtene kvelden før. Foto: Hussein Malla / AP / NTB scanpix
Onsdag kveld troppet hundrevis av demonstranter opp ved en politistasjon der mer en femti personer fremdeles sitter fengslet etter sammenstøtene kvelden før. Foto: Hussein Malla / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Demonstranter i det kriserammede landet Libanon støtte onsdag sammen med sikkerhetsstyrker i Beirut. Det skjer dagen etter at demonstranter angrep banker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere bankfilialer ble angrepet med metallstenger, brannslukkingsapparater og stein fordi det er innført en grense for hvor mye dollar innbyggerne kan ta ut.

Onsdag kveld samlet hundrevis av demonstranter seg utenfor sentralbanken, før de gikk videre til en politistasjon der mer en femti personer fremdeles sitter fengslet etter sammenstøtene kvelden før. Det ble ropt slagord og krav om at de fengslede ble satt fri. Politiet svarte med tåregass for å spre demonstrantene.

Etter fire måneder med demonstrasjoner og opptøyer i protest mot den politiske eliten i landet er sinnet nå rettet mot banker i Libanon. De fleste banker har innført restriksjoner for å avverge en likviditetskrise.

Det gjør at vanlige innbyggere og bankkunder ikke får tilgang på kontene sine midt i landets verste økonomiske krise siden borgerkrigen mellom 1975 og 1990.

– Vi er i fritt fall nå. Det som skjedde forrige natt, er et resultat av folks smerte og sinne, sier 22 år gamle Yumna Mroue. Hun sier den økonomiske politikken har rammet vanlige folk i mange år.

Etter en lang dag med demonstrasjoner og sammenstøt ble ti av femti fengslede satt fri, ifølge lokale medeier og aktivister.

Røde Kors opplyser at til sammen 47 personer ble skadd onsdag kveld. 37 av dem ble fraktet til sykehus, mens de ti andre ble behandlet på stedet.

En advokat sier til lokale medier at 17 personer ble pågrepet i demonstrasjonene onsdag, de siste i rekken av protester som startet i midten av oktober mot regjeringen i landet.

Personvernpolicy