Harley (14) døde da han satte seg fast i skorstein

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske fjortenåringen forsvant for en måned siden. Mandag gjorde politiet i Ohio en rystende oppdagelse da de sjekket skorsteinen i et ubebodd hus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

14 år gamle Harley Dillon ble sist sett da han forlot sitt hjem i Port Clinton, Ohio, om morgenen den 20. desember. Foreldrene trodde han var på vei til skolen.

Dit kom han aldri.

Mandag denne uken gjorde politiet i Port Clinton en rystende oppdagelse da de undersøkte et tomt feriehus som var under renovering. I skorsteinen til huset fant man liket av en tenåring som trolig er den savnede fjortenåringen, skriver flere amerikanske medier, blant annet CNN og People.

– Dette var ikke utfallet noen av oss hadde håpet på. Men i det minste har vi gitt familien en avklaring, sa en tydelig preget politiinspektør Robert Hickman fra Port Clinton Police på en pressekonferanse tirsdag.

Klemt fast

Ifølge medier viste huset der Harley Dillon ble funnet ingen synlige tegn på at noen hadde brutt seg inn. Både dør og vinduer var lukket og låst. Politiet mener Dillon har klatret opp på taket og deretter forsøkt å komme seg inn i huset via skorsteinen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet fant fjortenåringens ytterjakke og briller på gulvet i andreetasjen ved siden av et pipeløp av mur, skriver CNN. Pipeløpet målte bare 22 ganger 33 centimeter.

– Pipa var blokkert mellom første og andre etasje. Det gjorde at Harley satte seg fast, fortalte Hickman på pressekonferansen.

Ifølge foreløpige rapporter døde Harley Dillon trolig av surstoffsmangel som en følge av at han satt klemt fast. En endelig rapport og identifisering vil komme i forbindelse med obduksjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingenting tyder på at det ligger noe kriminelt bak den tragiske hendelsen.

Trodde han hadde stukket av

Ifølge amerikanske medier håpet foreldrene i det lengste at Harley hadde stukket hjemmefra og at han ville komme tilbake. Rett før han ble borte hadde de hatt en krangel og beslaglagt mobiltelefonen hans.

– De ganger det tidligere hadde vært konflikter i familien, førte det ofte til at Harley dro hjemmefra og først kom tilbake noe senere. Fordi familien denne gang hadde mobilen hans, var de sikre på at han ville komme tilbake. De kontaktet politiet dagen etter forsvinningen, forteller Hickman.

En storstilt leteaksjon startet umiddelbart, hvor det både ble brukt helikopter og søkehunder.

Den 27. desember sendte familien ut en hjerteskjærende hilsen hvor de takket alle om bidro i letingen og tryglet sønnen om å komme tilbake.