Over 80 har mistet livet i uvær i Pakistan og Afghanistan

Kraftig snøvær har rammet blant annet Quetta i Balutsjistan sørvest i Pakistan. Skoler og veier er stengt i mange av områdene. I Kashmir har minst 14 mennesker omkommet i et snøskred, mens minst 19 har mistet livet i Balutsjistan. Foto: Arshad Butt / AP / NTB scanpix
Kraftig snøvær har rammet blant annet Quetta i Balutsjistan sørvest i Pakistan. Skoler og veier er stengt i mange av områdene. I Kashmir har minst 14 mennesker omkommet i et snøskred, mens minst 19 har mistet livet i Balutsjistan. Foto: Arshad Butt / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 80 personer har de siste dagene omkommet i snøskred, flom og svært kaldt vintervær i Pakistan og Afghanistan, opplyser myndighetene i de to landene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange mennesker er isolert som følge av uværet. Minst 42 av de omkomne befant seg i Pakistan, mens ytterligere 39 personer har mistet livet i Afghanistan.

Fjellområdene i den pakistanske delen av Kashmir er aller verst rammet. Der har 23 personer omkommet, 14 av dem i et snøskred, mens ti andre er savnet, opplyser nødetatene.

I Afghanistan er over 300 hus ødelagt. I Herat omkom sju personer fra samme familie da taket på huset deres kollapset som følge av store snømengder.