115 tyrkiske soldater pågrepet

President Recep Tayyip Erdogan fortsetter pågripelsene av folk som mistenkes for å ha forbindelse med Fethullah Gülen. Foto: Presidentens pressetjeneste / AP / NTB scanpix
President Recep Tayyip Erdogan fortsetter pågripelsene av folk som mistenkes for å ha forbindelse med Fethullah Gülen. Foto: Presidentens pressetjeneste / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tyrkiske myndigheter har pågrepet 115 tyrkiske soldater mistenkt for forbindelser til Fethullah Gülen, som de mener sto bak kuppforsøket i 2016.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 115 er blant 176 soldater det er utstedt arrestordre på under etterforskningen av Gülens nettverk. 108 av de arresterte soldatene er i dag i aktiv tjeneste, melder det statlige nyhetsbyrået. Seks av dem er F-16-piloter mens fire er oberstløytnanter.

Fethullah Gülen, som er leder for en egen islamsk bevegelse, oppholder seg i eksil i USA. Han nekter for å ha hatt noe med kuppet å gjøre.

250 personer ble drept og 2.000 såret under kuppforsøket mot president Recep Tayyip Erdogan sommeren 2016. I ettertid har rundt 77.000 blitt pågrepet, og 130.000 statsansatte har mistet jobbene sine, blant dem flere ansatte i det tyrkiske forsvaret.

Personvernpolicy