Frankrikes statsminister ber om en slutt på streikene

Demonstranter protesterte lørdag mot de planlagte pensjonsreformene i Frankrike. Frankrikes statsminister Édouard Philippe oppfordrer fagforeningene i landet til å avslutte streikene som har lammet landet i 40 dager. Foto: François Mori / AP / NTB scanpix
Demonstranter protesterte lørdag mot de planlagte pensjonsreformene i Frankrike. Frankrikes statsminister Édouard Philippe oppfordrer fagforeningene i landet til å avslutte streikene som har lammet landet i 40 dager. Foto: François Mori / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrikes statsminister Édouard Philippe oppfordrer fagbevegelsen til å avslutte streikene som har lammet landet i 40 dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Å fortsette streiken vil ikke føre noen vei, sa Philippe til kanalen France 2 søndag. Han påpekte at han er innstilt på å gjennomføre de kontroversielle pensjonsreformene i landet.

De ukelange steikene blant transportarbeidere og andre yrkesgrupper har lammet offentlig transport, særlig togtrafikken.

Philippe kunngjorde i helgen at regjeringen åpner for å trekke tilbake forslaget i pensjonsreformen om å øke den vanlige pensjonsalderen fra 62 til 64 år.

CFDT, Frankrikes største fagorganisasjon, er positiv til forlaget, mens en annen, CGT, Har oppfordret til nye demonstrasjoner tirsdag og torsdag. Den krever at hele reformen vrakes.

Også fagforeningen til de ansatte i Paris' største offentlige transportselskap, RATP, ønsker å fortsette streikene.