Trump advarer Iran mot å angripe fredelige demonstranter

Donald Trump minner Iran om at hele verden følger med på hva som skjer i landet nå, og han skriver at Iran må tillate fredelige protester mot regimet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Iran lørdag morgen innrømmet at landets forsvar skjøt ned flyet som styrtet utenfor Teheran onsdag, tok flere hundre iranere til gatene og protesterte.

Ifølge det iranske nyhetsbyrået Fars ropte demonstrantene slagord mot regimet, og enkelte rev også i stykker bilder av Qasem Soleimani, den iranske generalen som ble drept i et amerikansk droneangrep 3. januar.

– Irans regjering må tillate menneskerettighetsgrupper å overvåke og rapportere fakta fra bakken om de pågående demonstrasjonene fra det iranske folket. Vi kan ikke ha en ny massakre av fredelige demonstranter, og heller ikke en nedstengning av internett. Verden følger med, skriver Trump på Twitter.

Personvernpolicy