Minst to drept i skyteepisode på barneskole i Mexico

En 11 år gammel gutt skjøt og drepte to personer, inkludert læreren sin, i en skyteepisode på en barneskole i Mexico, ifølge politiet. Seks er skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skuddene i byen Torreon ble avfyrt av en 11 år gammel elev, ifølge guvernør Miguel Angel Riquelme i delstaten Coahuila.

Gutten skal ha sagt «i dag er dagen» til sine medelever, før han spurte om lov til å gå på toalettet. Da han ikke var tilbake innen 15 minutter, gikk læreren for å finne han – og ble skutt.

Minst to personer er bekreftet drept. I tillegg ble en lærer og fem elever skutt og såret, to av dem er innlagt på sykehus med alvorlige skader, sier byens ordfører Jorge Zermeno til mexicanske Televisa. Det skal ikke være livstruende.

Eleven som skjøt, tok ifølge politiet sitt eget liv etter å ha åpnet ild mot lærere og medelever.

Privatskolen Cervantes ble evakuert som følge av skytingen fredag morgen, og panikkslagne foreldre samlet seg utenfor.

Ifølge påtalemyndigheten brukte gutten to skytevåpen. Gutten bodde hos sin bestemor og var en fremragende elev, opplyser myndighetene. Politiet etterforsker nå om han kan ha vært påvirket av videospill.

I 2017 skjøt en 15-åring fire klassekamerater på en skole i byen Monterrey nord i landet. Men sammenlignet med i nabolandet USA, skjer skoleskytinger sjelden i Mexico, som lenge har vært herjet av brutal vold og drap knyttet til narkobander og myndighetenes krig mot kartellene.

Personvernpolicy