Skyteepisode på barneskole i Mexico

<p></p><p>Privatskolen Cervantes ble evakuert som følge av skytingen fredag morgen, og panikkslagne foreldre samlet seg utenfor.</p>
Privatskolen Cervantes ble evakuert som følge av skytingen fredag morgen, og panikkslagne foreldre samlet seg utenfor. Foto: Str / AFP

En elev har skutt og drept en lærer og såret flere medelever i en skyteepisode på en barneskole i Mexico, ifølge politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skuddene i byen Torreon ble avfyrt av en elleve år gammel elev, ifølge guvernør Miguel Angel Riquelme i delstaten Coahuila.

En lærer og fem elever ble skutt og såret, to av dem er innlagt på sykehus med alvorlige skader, sier byens ordfører Jorge Zermeno til mexicanske Televisa.

Eleven som skjøt, tok ifølge politiet sitt eget liv etter å ha åpnet ild mot lærere og medelever.

Privatskolen Cervantes ble evakuert som følge av skytingen fredag morgen, og panikkslagne foreldre samlet seg utenfor.

Ifølge påtalemyndigheten brukte gutten to skytevåpen. Gutten bodde hos sin bestemor og var en fremragende elev, opplyser myndighetene.

I 2017 skjøt en 15-åring fire klassekamerater på en skole i byen Monterrey nord i landet. Men sammenlignet med i nabolandet USA, skjer skoleskytinger sjelden i Mexico, som lenge har vært herjet av brutal vold og drap knyttet til narkobander og myndighetenes krig mot kartellene.

Personvernpolicy