Amerikanere demonstrerer mot Trumps løgner – frykter krig med Iran

Amerikanerne frykter en eventuell krig i Iran. I flere storbyer har demonstrantene tatt til gatene mot president Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter likvideringen av den iranske generalen Qasem Soleimani i forrige uke, har det vært spenning mellom USA og Iran. Da Iran tidligere i uken beskjøt en amerikansk militærbase som hevn, ble amerikanske tyrker advart i forkant og det ble sagt fra iransk hold at de ikke hadde til hensikt å gjennomføre flere militære operasjoner mot USA.

Torsdag vedtok representantenes hus en resolusjon som hindrer president Donald Trump i å gå til angrep på Iran.

– Administrasjonen må trappe ned og forhindre ytterligere vold, sier Demokratenes Nancy Pelosie.

– Mer skremmende enn tidligere

Samtidig som presidenten latterliggjorde vedtaket i Kongressen, var det demonstrasjoner i flere titalls større byer i USA. I Chicago stod demonstrantene over en motorvei midt i rushtiden.

– Det er helt klart mer skremmende nå enn jeg har følt tidligere, sier den iransk-amerikanske demonstranten Sara Alavi til nyhetsbyrået AP.

I New York forsøkte demonstrantene å spre budskapet om å stanse presidenten. Demonstrant Naomi Saphra erkjenner at demonstrasjonene ikke fungerte før Irak-krigen, og at hun ikke var sikker på om det ville fungere nå heller.

Aktuelt: Norwegian slutter å fly over Iran

15.000 løgner

– Men, folk føler de trenger å gjøre noe nå.

I San Francisco argumenterte flere av demonstrantene for å få Trump avsatt.

– Vi har 15.000 løgner fra denne mannen, og han fortsetter å lyve. Hvordan skal vi tro på noe av det administrasjonen sier, spør Steve Rapport som organiserte demonstrasjonen.

Trump: Nato bør utvides til land i Midtøsten

Personvernpolicy