Löfven ber om innsyn i etterforskningen av styrten

Statsminister Stefan Löfven, her i Seoul i desember. Han diskuterte torsdag flystyrten i Iran med Canadas statsminister Justin Trudeau, og krever innsyn i etterforskningen.
Statsminister Stefan Löfven, her i Seoul i desember. Han diskuterte torsdag flystyrten i Iran med Canadas statsminister Justin Trudeau, og krever innsyn i etterforskningen. Foto: Lee Jin-man / AP

Sveriges statsminister Stefan Löfven og Canadas statsminister Justin Trudeau ber om at de rammede landene får innsyn i etterforskningen etter flystyrten i Iran.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant ofrene for styrten var ti svensker og 63 canadiere. Löfven og Trudeau snakket sammen om saken torsdag, etter at det ble kjent at flyet kan ha blitt skutt ned.

– Vi er enige om at disse opplysningene ytterligere øker behovet for en rask, fullstendig og åpen etterforskning. Vi var også enige om at de rammede landene trenger en mulighet for å bidra med nasjonal ekspertise, samt å gis fullstendig innsyn i etterforskningen. Vi vil holde nær og løpende kontakt med de øvrige rammede landene, skriver Löfven i en epost til TT.

Den svenske statsministeren sier han også er blitt enig med Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj om tett samarbeid.

Personvernpolicy