Haftar avviser Russland og Tyrkias forslag om våpenhvile

Russlands president Vladimir Putin og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan tok til orde for våpenhvile i Libya fra søndag. Foto: AP / NTB scanpix
Russlands president Vladimir Putin og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan tok til orde for våpenhvile i Libya fra søndag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Militsleder Khalifa Haftar avviste Tyrkia og Russlands oppfordring til våpenhvile og kunngjorde torsdag en fortsettelse av den militære operasjonen i Libya.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en uttalelse via talsmann Ahmad al-Mesmari hevder Haftar at en gjenopprettelse av den politiske prosessen og landets stabilitet kun kan sikres ved «utryddelse av terrorgrupper» og oppløsning av militsen som kontrollerer Tripoli.

Russlands president Vladimir Putin og hans tyrkiske motpart Recep Tayyip Erdogan tok onsdag til orde for våpenhvile i Libya.

– En militær løsning på den pågående konflikten i Libya vil bare føre til ytterligere lidelse og enda større splittelse blant libyerne. Å sikre en umiddelbar våpenhvile er fremste prioritet for å kunne starte opp en inkluderende libysk prosess under oppsyn av FN, sa de to presidentene i en felles uttalelse.

En våpenhvile må tre i kraft fra midnatt natt til søndag, het det i en kunngjøring.

Oljerike Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre Nato-land i 2011 styrtet Muammar Gaddafis regime. Siden har en rekke militsgrupper kjempet om makten i landet.

Haftars LNA-milits, som har sin base i havnebyen Benghazi, innledet i april i fjor en storstilt offensiv for å innta hovedstaden Tripoli. Over 1.000 mennesker er drept og minst 100.000 er drevet på flukt under offensiven.

Personvernpolicy