Johnson: Opplysninger tyder på at fly i Iran ble truffet av missil

Britenes statsminister Boris Johnson, her under årets første spørretime i Underhuset onsdag, sier det foreligger opplysninger som antyder at det ukrainske passasjerflyet som styrtet i Iran onsdag morgen, ble truffet av et missil. Foto: Jessica Taylor / Underhuset via AP / NTB scanpix
Britenes statsminister Boris Johnson, her under årets første spørretime i Underhuset onsdag, sier det foreligger opplysninger som antyder at det ukrainske passasjerflyet som styrtet i Iran onsdag morgen, ble truffet av et missil. Foto: Jessica Taylor / Underhuset via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Storbritannias statsminister Boris Johnson sier at han har opplysninger som tyder på at passasjerflyet som styrtet i Iran onsdag, ble truffet av et missil.

Johnsons kommentarer torsdag kveld er dermed nær identisk med budskapet fra Canadas statsminister Justin Trudeau kort tid i forveien.

– Det foreligger nå informasjon om at flyet ble truffet av et iransk bakke-til-luft-missil. Dette var sannsynligvis utilsiktet, sa Johnson.

– Opplysninger indikerer at flyet ble truffet av et iransk missil, heter det i en likelydende uttalelse fra Ukrainas regjering.

Iran avviser at flyet kan ha blitt truffet av et missil på avveie.

Alle de 176 om bord døde.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden