Iran advarer Trump

Video: Rouhani advarer USA – Trump har igangsatt sanksjoner.

Irans president Hassan Rouhani advarer USA mot å begå flere feil. Ifølge Donald Trump er nye økonomiske sanksjoner allerede trådt i kraft.

Begge parter ser ut til å ville dempe konfliktnivået siden Iran gjengjeldte likvideringen av general Qasem Soleimani ved å angripe to militærbaser med amerikanske soldater i Irak.

– Hvis USA begår en feil til, så vil de få en veldig farlig reaksjon, sa president Hassan Rouhani torsdag, ifølge det iranske nyhetsbyrået Tasnim.

– Amerikanerne og Det hvite hus har ingen forståelse av regionen og har erkjent hva slags feilgrep de begikk, sier Rouhani og viser til at USAs attentat har skapt både oppstand og samhold i regionen.

Tonen er noe hardere fra iranske militærtopper. Abdollah Araghi i forsvarsstaben sier Revolusjonsgarden «kommer til å komme med en kraftigere hevn over fienden i nær framtid», ifølge Tasnim.

Brigadegeneral Amir Ali Hajizadeh, som leder Irans luftfartsprogram, sier til statlig fjernsyn at «vi er klar til å avfyre flere hundre» missiler mot baser som brukes av amerikanske styrker i Irak.

Han hevdet videre at flere amerikanske soldater ble drept og såret i onsdagens angrep, selv om USA har slått fast at det ikke er tilfelle.

– Men vi var ikke ute etter å drepe noen i denne operasjonen. Vi var ute etter å ramme fiendens militærmaskin, sier Hajizadeh.

Samtidig sier USAs president Donald Trump at nye sanksjoner er trådt i kraft, men han vil ikke utdype hva de dreier seg om.

– De var veldig alvorlige, men nå er de betydelig trappet opp, sa han.

VIDEO: Trump: – Ber NATO bli mer involvert i Midtøsten-prosessen