Iran: Boeing får ikke tilgang til flyets ferdskriver og taleregistrator

Artikkelen fortsetter under annonsen

Iran vil ikke gi de «svarte boksene» fra det styrtede ukrainske Boeing-flyet til den amerikanske flyprodusenten Boeing. USA ber om fullt samarbeid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to boksene, ferdskriveren og taleregistratoren, er viktige for å finne årsaken til at flyet styrtet.

– Vi vil ikke gi de svarte boksene til produsenten og amerikanerne, sier leder for luftfartsmyndighetene, Ali Abedzadeh.

Han sier også at det er uklart hvilket land de svarte boksene kommer til å bli sendt til for å bli undersøkt, og legger til at det er landet der flystyrten skjedde, som i henhold til internasjonale regler har rett til å stå for etterforskningen

– Denne ulykken vil bli etterforsket av Irans luftfartsmyndigheter, men ukrainerne kan også være til stede under etterforskningen, sier han.

– USA ber om fullt samarbeid i enhver etterforskning for å finne årsaken til at flyet styrtet, sa utenriksminister Mike Pompeo onsdag ettermiddag.

– USA vil følge denne hendelsen tett og står klart til å tilby Ukraina all mulig bistand, sa Pompeo.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere onsdag ble det meldt at både ferdskriveren og taleregistratoren fra Boeing 737-flyet var funnet på stedet der flyet styrtet i Iran.

176 mennesker omkom da passasjerflyet styrtet kort tid etter avgang fra Teheran. Det var på vei til Ukrainas hovedstad Kiev.

Bakgrunn: 176 mistet livet da ukrainsk Boeing-fly styrtet i Iran