EU fordømmer tyrkisk innblanding i Libya

EUs utenrikssjef Josep Borrell fordømmer Tyrkias styrkebidrag til den internasjonalt anerkjente regjeringen i Libya. Foto: AP / NTB scanpix
EUs utenrikssjef Josep Borrell fordømmer Tyrkias styrkebidrag til den internasjonalt anerkjente regjeringen i Libya. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

EUs utenrikssjef Josep Borrell advarer utenlandske aktører mot å blande seg inn i konflikten i Libya og fordømmer Tyrkias beslutning om å sende soldater dit.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter et krisemøte med utenriksministrene fra Frankrike, Storbritannia, Tyskland og Italia tirsdag, sa EUs utenrikssjef at det tyrkiske styrkebidraget til Libyas FN-støttede regjering i Tripoli er «noe vi avviser og som bidrar til å øke vår bekymring rundt situasjonen i Libya».

Borrell oppfordrer alle parter til å forplikte seg til å jobbe for en fredelig løsning i Libya.

– Fortsatt utenlandsk innblanding fyrer opp under krisen, heter det i en felles uttalelse fra utenriksministrene.

Opprørsgeneralen Khalifa Haftar og hans mektige LNA-milits er på frammarsj i Libya. I helgen hevdet han å ha erobret kystbyen Sirte.

Tyrkia har på sin side sendt soldater til Libya for å støtte den internasjonalt anerkjente regjeringen i Tripoli, hovedstaden som Haftar truer med å innta.