Indisk domstol: Voldtektsforbrytere skal henges 22. januar

Asha Devi, moren til 23-åringen som ble gjengvoldtatt på en buss i New Delhi i 2012, snakker med mediene i det hun forlater et rettslokale i den indiske hovedstaden tirsdag. De fire som er dømt til døden for voldtekten, skal henges 22. januar, kunngjorde en dommer. Foto: AP / NTB scanpix
Asha Devi, moren til 23-åringen som ble gjengvoldtatt på en buss i New Delhi i 2012, snakker med mediene i det hun forlater et rettslokale i den indiske hovedstaden tirsdag. De fire som er dømt til døden for voldtekten, skal henges 22. januar, kunngjorde en dommer. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire menn som er dømt til døden for en gjengvoldtekt i India i 2012, skal henrettes om få dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En indisk domstol forkynte tirsdag at tidspunktet er satt til 22. januar klokka 7 om morgenen. Advokatene til de dødsdømte sier imidlertid at de vil anke avgjørelsen.

De fire ble dømt til døden i 2013 for den særdeles brutale voldtekten av en 23 år gammel legestudent på en buss i New Delhi i desember 2012. Hun døde senere av skadene hun fikk.

En femte mann, som døde i fengsel, og en tenåring deltok også i gjengvoldtekten. Tenåringen ble senere løslatt etter et opphold i et ungdomsfengsel.

Hendelsen utløste rasende protester både i India og utenlands og satte fart i debatten om seksuell trakassering og kvinners sikkerhet i det offentlige rom i India.

I 2017 ble dødsdommene anket inn for indisk høyesterett, men anken ble forkastet.