Irans utenriksminister nektes visum i USA

Flere medier melder at Mohammad Javad Zarif nektes innreise til USA i forbindelse med møtet i FNs sikkerhetsråd torsdag. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB scanpix
Flere medier melder at Mohammad Javad Zarif nektes innreise til USA i forbindelse med møtet i FNs sikkerhetsråd torsdag. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif får ikke visum til å delta på FN-møtet i New York torsdag, ifølge flere medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bloomberg har ikke fått svar på hvorfor Zarif nektes innreise, men en kilde sier det er nødvendig å gjøre sikkerhetstiltak som følge av likvideringen av den iranske generalen Qasem Soleimani.

Ifølge nyhetsbyrået skulle Zarif delta i en debatt i FNs sikkerhetsråd om multilateralisme, noe som også ville være hans første mulighet å snakke med verdens diplomater etter det amerikanske angrepet.

Verken Iran eller USA har bekreftet innreisenekten, men ifølge Foreign Policy varslet Washington mandag FNs generalsekretær António Guterres om at de ikke ville gi Zarif visum.

Irans FN-delegat sier i en tekstmelding til Bloomberg at de ikke har hørt noe om visum fra verken FN eller USA.

Tidligere har USA ventet til siste liten før de har gitt Zarif og hans ansatte visum. Før har de fått visum med strenge reiserestriksjoner.