Knivangrep ved Paris etterforskes likevel som terror

Fransk politi holder vakt ved stedet der en mann med kniv drepte en person og såret to andre i Paris-forstaden Villejuif fredag. Lørdag opplyste politiet at saken etterforskes som terror. Foto: AP / NTB scanpix
Fransk politi holder vakt ved stedet der en mann med kniv drepte en person og såret to andre i Paris-forstaden Villejuif fredag. Lørdag opplyste politiet at saken etterforskes som terror. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fransk politi etterforsker likevel knivangrepet i en Paris-forstad fredag som en mulig terrorhandling. En mann ble drept og to andre personer ble såret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den franske antiterrorenheten overtok lørdag etterforskningen av saken.

Fredag konkluderte politiet med at gjerningsmannen, som ble skutt og drept av politiet, var alvorlig psykisk syk. Men ifølge etterforskerne hadde mannen også ekstremistiske holdninger, og han skal ha planlagt og organisert angrepet.

Lørdag opplyste påtalemyndigheten at gjerningsmannen, som hadde konvertert til islam, gjentatte ganger hadde ropt «Allahu akbar», arabisk for «Gud er størst», da han gikk til angrep på tilfeldig forbipasserende i en park i Paris-forstaden Villejuif fredag.

Ifølge politiet ble det funnet religiøs litteratur i mannens bag, og han ska også ha latt være å angripe en mann som sa han var muslim.