Norsk opptrening av irakiske sikkerhetsstyrker settes på vent

Bildet viser irakiske styrker i Anbar-provinsen i desember. FOTO: AP/NTB scanpix
Bildet viser irakiske styrker i Anbar-provinsen i desember. FOTO: AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Opptreningen av irakiske sikkerhetsstyrker i regi av Operation Inherent Resolve, der også Norge deltar, er midlertidig stoppet, bekrefter Forsvaret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge har om lag 70 personell i Anbar-provinsen i Irak, som inngår i Operation Inherent Resolve. Det norske bidraget trener irakiske sikkerhetsstyrker.

Reuters siterer fra et brev som Tysklands militære fredag delte med tyske folkevalgte etter at den iranske generalen Qasem Soleimani ble drept i et amerikansk droneangrep i Iraks hovedstad Bagdad.

I brevet heter det ifølge Reuters at forhøyet beredskap for alle styrker i Irak som inngår i Operation Inherent Resolve, gjør at opptreningen av irakiske sikkerhetsstyrker midlertidig stoppes.

Talsperson Brynjar Stordal ved Forsvarets operative hovedkvarter bekrefter overfor NTB at den midlertidig stansen også gjelder for de norske styrkene og at de avventer sikkerhetssituasjonen.

De norske soldatene skal fortsatt bli i Irak, opplyser Stordal. Oppmerksomheten rettes nå mot styrkebeskyttelse og oppgaver knyttet til å passe på leirer.

Les også: USA ber amerikanere forlate Irak umiddelbart