Sikkerhetsrådet klarer ikke enes om nødhjelp til Syria

Bildet er tatt i Idlib i desember. Foto: Ghaith al-Sayed / AP / NTB scanpix
Bildet er tatt i Idlib i desember. Foto: Ghaith al-Sayed / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tross flere møter fredag har medlemmene av FNs sikkerhetsråd ikke kommet nærmere noen enighet om å fornye en resolusjon som muliggjør nødhjelp til Syria.

Siden 2014 har en sikkerhetsrådsresolusjon gjort FN i stand til å sende nødhjelp inn i deler av landet som ikke kontrolleres av Syrias president Bashar al-Assad.

Det nåværende mandatet, som utløper 10. januar, gjør det mulig å levere nødhjelp over grensen uten formell godkjenning fra regimet i Damaskus.

Sikkerhetsrådets medlemmer holdt fredag flere møter bak lukkede dører, men kom ikke noe nærmere å bli enige om en ny resolusjon, opplyser flere diplomater.

Sikkerhetsrådet stemte 20. desember over en resolusjon som ville sikret nødhjelp over grensa i ett år til uten godkjenning fra Damaskus. Både Kina og Russland la da ned veto mot resolusjonen.

Fortsatt nødhjelp over grensa vil kunne hjelpe 3 millioner mennesker i Idlib-provinsen nordøst i Syria, ifølge FN. President Bashar al-Assads regime har de siste ukene trappet opp de dødelige angrepene mot Idlib-provinsen, som er opprørernes siste bastion.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden