Én drept i knivangrep i park ved Paris

Politiet sperrer av et område i Paris-forstaden Villejuif der en mann med kniv gikk til angrep på flere forbipasserende. Foto: Oleg Cetinic / AP / NTB scanpix
Politiet sperrer av et område i Paris-forstaden Villejuif der en mann med kniv gikk til angrep på flere forbipasserende. Foto: Oleg Cetinic / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En person er drept og to såret i et knivangrep i en park sør for Paris. Gjerningsmannen ble skutt og drept av politiet etter å ha flyktet fra stedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrepet skjedde i forstaden Villejuif fredag ettermiddag. Mannen knivstakk flere tilsynelatende tilfeldige personer. Han flyktet deretter til nabokommunen L'Haÿ-les-Roses der han ble skutt og drept av politiet, ifølge franske medier.

Ett av ofrene døde kort tid etter av skadene, opplyser lokale etterforskere. Hun beskrives av franske medier som en kvinne i femtiårene.

For en av de sårede er tilstanden kritisk, melder BFMTV.

Motivet for angrepet er foreløpig ikke kjent, og under en pressekonferanse like ved åstedet fredag ettermiddag ble det ikke sagt noe om et eventuelt motiv.

Etterforskningen ledes av lokale påtalemyndigheter, ikke Frankrikes nasjonale antiterrorenhet, noe som tyder på at angrepet ikke blir håndtert som terror.

Både Villejuif og L'Haÿ-les-Roses ligger 7–8 kilometer sør for Paris sentrum.

Både politisjefen i Paris, Didier Lallement, og statssekretær i innenriksdepartementet, Laurent Nunez, besøkte fredag parken der knivangrepet skjedde.