Nyttårsfeiringen i gang i Sydney

Fyrverkeri over Sydney nyttårsaften.
Fyrverkeri over Sydney nyttårsaften. Foto: Mick Tsikas / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fyrverkerishowet er i gang i Sydney, mens flere tusen mennesker tilbringer nyttårsaften på flukt fra flammene sørøst i Australia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Først klokka 14 norsk tid går Australia inn i 2020, men i Sydney er nyttårsrakettene fordelt på tre fyrverkerioppvisninger, den siste ved midnatt.

Et opprop for å stanse årets fyrverkeri av respekt for brannofrene og for i stedet å bruke pengene på å bekjempe brannene og støtte ofrene, har fått nesten 300.000 underskrifter. Likevel ventes over en million tilskuere å være vitne til at himmelen over Sydneys havn lyses opp.

– Her er det full nyttårsfeiring, men de fleste andre steder er det ikke fest i kveld, sier NTBs reporter i Sydney.

Les også: Sydneys nyttårsfyrverkeri skytes opp som planlagt på tross av skogbrannene

På New Harbour Bridge flagges det på halv stang til minne om brannmannen som døde på jobb mandag. Til sammen har minst ti mennesker mistet livet i denne brannsesongen, og hundrevis har mistet sine hjem

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sørøst i landet forberedte flere tusen turister og lokale innbyggere seg på å tilbringe nyttårsnatten på strendene utenfor Mallacoota sør i delstaten Victoria. Røyk og flammer tvang rundt 4.000 på flukt dit på årets siste dag. Tre mennesker mistet tirsdag livet og minst fire er savnet i området.

Les også: Tusener brannevakuert til strender sør i Australia