USA angriper Iran-støttet milits i Irak og Syria

USAs forsvarsminister Mark Esper beskrev luftangrepene søndag som vellykkede og utelukker ikke ytterligere tiltak for å sikre amerikanske interesser og for å avskrekke militsgrupper og Iran fra å gå over streken. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
USAs forsvarsminister Mark Esper beskrev luftangrepene søndag som vellykkede og utelukker ikke ytterligere tiltak for å sikre amerikanske interesser og for å avskrekke militsgrupper og Iran fra å gå over streken. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

15 personer ble drept da USA søndag angrep en Iran-støttet milits i Irak og Syria. Noen timer senere traff fire raketter en amerikansk base i Bagdad.

De amerikanske angrepene var rettet mot stillinger tilhørende Kataeb-Hezbollah, som USA anklager for å ha stått bak et rakettangrep ved Kirkuk i Nord-Irak fredag, der en amerikaner ble drept. Så mange som 30 raketter ble skutt mot den irakiske militærleiren ved Kirkuk.

Blant de drepte krigerne i et av angrepene i Irak, var det flere offiserer i militsen. Flere krigere ble også såret. Tre av stillingene som ble angrepet, var i Irak og to i Syria.

De fire rakettene som senere ble avfyrt mot Bagdad, rammet en base der amerikansk militærpersonell bor.

Ifølge Pentagons talsmann Jonathan Hoffman vil det amerikanske angrepet begrense gruppas muligheter for å gjennomføre flere angrep på amerikanere.

USAs forsvarsminister Mark Esper beskrev søndag luftangrepene som vellykkede og utelukker ikke ytterligere tiltak.

– Jeg vil understreke at vi vil gjøre flere grep for å sikre våre interesser og for å avskrekke militsgrupper eller Iran fra ytterligere forsøk på å gå over streken, uttalte Esper.

Kataeb-Hizbollah, eller Hizbollah-brigadene, er en annen gruppe enn den libanesiske Hizbollah. Kataeb-Hizbollah ledes av Abu Mahdi al-Muhandis, som har nær forbindelse til Iran.

USA har fortsatt over 5.000 soldater i Irak, som er der etter invitasjon fra Iraks regjering for å bidra til kampen mot IS.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden