Amerikansk luftangrep som svar på bilbombe i Somalia

Helsepersonell frakter med seg en såret person etter lørdagens bilbombe i Mogadishu. Foto: Farah Abdi Warsame/ AP / NTB scanpix
Helsepersonell frakter med seg en såret person etter lørdagens bilbombe i Mogadishu. Foto: Farah Abdi Warsame/ AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det amerikanske luftforsvaret utførte søndag tre angrep mot al-Shabaab-militsen som svar på bilbomben dagen før, som drepte minst 78 mennesker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrepene ble utført av amerikanske jagerfly søndag. Fire personer skal ha blitt drept i angrepene, alle med tilknytning til al-Shabaab, opplyser det amerikanske forsvaret.

Bombingen skjedde i samarbeid med regjeringen i Somalia som lørdag utpekte al-Shabaab som ansvarlige for bilbomben, som drepte minst 78 mennesker og skadde 125 utenfor et skattekontor i hovedstaden Mogadishu. 16 av de drepte var universitetsstudenter som satt på en buss, da bomben gikk av.

Ingen hadde søndag tatt på seg ansvaret for angrepet, men Somalias president sa al-Shabaab sto bak.

I en uttalelse søndag sa generalmajor William Gayler i US Africa Command at «al-Shabaab utgjør en global trussel med mål om å utføre voldsaksjoner regionalt og også på amerikansk grunn».

Al-Shabaab ble fordrevet fra Mogadishu for flere år siden, men har i ettertid fortsatt å utføre angrep rettet mot kontrollposter, restauranter og hoteller i byen.