Minst ti skal være drept i rakettangrep i Jemen

Et foto skaffet til veie av en separatistgruppe sør i Jemen viser det som skal være nedslagskrateret etter et rakettangrep der ti personer ble drept. Foto: AP / NTB scanpix
Et foto skaffet til veie av en separatistgruppe sør i Jemen viser det som skal være nedslagskrateret etter et rakettangrep der ti personer ble drept. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst ti personer ble drept da en rakett slo ned på en fotballbane der det ble holdt militærparade i Dhale-provinsen i Jemen, opplyser en kilde i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var en separatistgruppe støttet av De forente arabiske emirater som avholdt paraden, som var en avslutningsseremoni for nye rekrutter.

Gruppen som ble angrepet, kalles Motstandsstyrkene. De er en del av bevegelsen STC som ønsker å gjenopprette den uavhengige staten som fantes sør i Jemen fram til 1990.

Gruppas talsmann Maged al-Shoebi legger skylden for angrepet på Houthi-opprørerne. Så langt har imidlertid ingen gått ut og tatt på seg ansvaret.

Talsmannen sier seks soldater og fire barn er drept, og at angrepet ble gjennomført med en ballistisk rakett. Minst 21 er såret, ifølge ham.

STC er alliert med Saudi-Arabia i kampen mot houthiene. Det er imidlertid en viss splittelse i alliansen, mellom gruppene i sør som støttes av Emiratene, og Jemens internasjonalt anerkjente regjering, som er nærmere Saudi-Arabia.

Krigen i den arabiske verdens fattigste land har kostet mer enn 100.000 mennesker livet og ført til mangel på mat og medisiner for millioner.