15 demonstranter pågrepet i Hongkong

Opprørspoliti ble tilkalt for å bistå sivilkledde tjenestemenn på et kjøpesenter i Hongkong lørdag. Foto: AP / NTB scanpix
Opprørspoliti ble tilkalt for å bistå sivilkledde tjenestemenn på et kjøpesenter i Hongkong lørdag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politi i Hongkong har pågrepet minst 15 personer som protesterte på et kjøpesenter nær grensen til Kina lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 100 demonstranter hadde samlet seg på et kjøpesenter i Sheung Shui, like ved grensen til Fastlands-Kina, der de demonstrerte mot kinesiske turister og shoppere. De ropte slagord som «sett Hongkong fri» og «dra tilbake til fastlandet».

Inne på kjøpesenteret kastet demonstranter også gjenstander inn i butikker. Butikker ble tvunget til å stenge dørene, opplyser en journalist på stedet.

Politi i sivil, utstyrt med batonger, ankom kjøpesenteret. Opprørspoliti ble tilkalt som forsterkning. Der pågrep de 14 personer, blant dem en 14 år gammel jente. Politiet brukte deretter pepperspray for å spre en folkemengde som hadde samlet seg for å protestere mot pågripelsen av de 14 andre.

I en separat episode senere lørdag ble en mann som hadde hodet dekket av blod, pågrepet på det samme kjøpesenteret.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det brøt ut tilsvarende protester og sammenstøt på et kjøpesenter i Kowloon Bay-distriktet lørdag kveld. Der ble et ikke oppgitt antall aktivister pågrepet.

Hongkongs kjøpesentre har blitt samlingsplasser for de mange demonstrantene som siden i sommer har protestert mot Kinas innflytelse og som krever mer demokrati for det tidligere britiske protektoratet.