Sverige: Kidnappet kvinne funnet 20 mil fra der hun forsvant

<p>Det var en mannlig sjåfør som oppdaget kvinnen da hun kom gående midt på motorveien uten ytterjakke. Begge hendene var bundet fast med strips. Illustrasjonsfoto.</p>
Det var en mannlig sjåfør som oppdaget kvinnen da hun kom gående midt på motorveien uten ytterjakke. Begge hendene var bundet fast med strips. Illustrasjonsfoto. Foto: Johan Nilsson/tt / NTB scanpix

En kvinne, som svensk politi fryktet var kidnappet og drept, ble lørdag formiddag funnet i live.

«Kvinnen ble påtruffet på morgenen på E4 i nærheten av Ödeshög. Hun er sendt til sykehus for undersøkelser,» skriver pressetalskvinne Jenny Widén i region Väst på politiets hjemmeside.

Flere svenske medier, deriblant SVT og Expressen, melder dette.

NB: Vi gjør opmerksom på at dette ikke dreier seg om den norske kvinnen som er meldt savnet i Sverige og som det fremdeles søkes etter.

Les også : Søket fortsetter etter savnet norsk kvinne i Sverige

– Hun var blodig og bundet med strips på hendene

Det var en mannlig sjåfør som oppdaget kvinnen da hun kom gående midt på motorveien uten ytterjakke. Begge hendene var bundet fast med strips.

– Hun var blodig og fortalte at hun hadde blitt mishandlet av flere menn. Da hadde hun gått lenge på motorveien uten at noen stanset, forteller mannen til Aftonbladet.

Han lot kvinnen varme seg i bilen inntil den første politipatruljen ankom stedet. De klippet opp stripsen og frigjorde kvinnens hender.

– Hun var kanskje i sjokktilstand

– Stakkars kvinne som gikk ute i bare skjorten. Jeg vet ikke hvordan hun klarte det, hun var kanskje i sjokktilstand. Jeg forstår ikke at andre sjåfører ikke stanset. Hvem har hjerte til å kjøre forbi en mishandlet kvinne, uten jakke når det er åtte minusgrader ute, spør mannen.

Ifølge svensk politi skal flere trafikanter ha meldt fra om at det gikk en enslig kvinne langs motorveien, men at mange vegrer seg for å stoppe og hjelpe til etter flere grove voldshendelser som har rystet Sverige.

Les også: Sveriges konge bekymret over kriminaliteten

Ektemannen mishandlet med kniv

Politiet slo alarm 2. juledag da kvinnen skal ha blitt kidnappet i en mørk bil.

– Vi vet ikke hvordan hun kom til E4, men hun vil naturligvis bli avhørt når det er mulig, sier Widén til Aftonbladet.

Kidnappingen skjedde etter at en mann ble angrepet og mishandlet med kniv av flere personer på Gärdsåsgatan i bydelen Utby i Gøteborg 2. juledag. Gjerningspersonene tok deretter med seg mannens kone i en minibuss eller varebil.

Det skal være om lag 20 mil mellom stedet der kvinnen ble bortført og der hun ble funnet.

Ingen pågrepet – ber om tips

– Det er uklart hvor mange de mistenkte gjerningsmennene er. Vi har gått ut med at det handler om et flertall, men vi vet ikke eksakt hvor mange, sier politiets pressetalsperson Peter Adlersson.

Ingen personer er foreløpig pågrepet.

Saken etterforskes som mishandling og kidnapping.

Politiet ber vitner som har opplysninger om saken om å melde seg.

Les også: Flere skyteepisoder i Sverige

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden