Amerikansk ankedomstol ber dommer skjerpe terrordom mot 22-åring

En ankedomstol i New York ber om en ny dom for en 22-åring som ble dømt til 17 års fengsel for å ha planlagt IS-terror. De mener dommen er «sjokkerende lav».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg til terrorplanlegging, innrømte Fareed Mumuni at han forsøkte å drepe en FBI-agent med kjøkkenkniv da sistnevnte skulle gjennomsøke hjemmet hans på Staten Island i 2015. Agentens skuddsikre vest reddet livet hans.

I april i fjor ble mannen dømt til 17 års fengsel av en føderal domstol i Brooklyn.

– En klart feilaktig vurdering av bevisene gjør at vi sitter igjen med en sikker overbevisning om at det er begått en feil. En feil som resulterte i en sjokkerende lav dom, og som hvis den blir oppretthold vil skade rettspraksisen i landet vårt, heter det fra ankedomstolen ifølge NBC.

Under dissens ber to av de tre dommerne om ny behandling av saken og viser til at retningslinjene for straffeutmåling anbefaler 85 år. Ankedomstolen mener det må legges vekt på at det var snakk om terrorisme. Den tredje dommeren mente derimot at dommen på 17 år godt kunne bli stående dersom straffen ble bedre begrunnet av den føderale domstolen.

Personvernpolicy