Tidligere sikkerhetsrådgiver advarer om nært forestående trussel fra Nord-Korea

Nord-Koreas leder Kim Jong-un ved et besøk i september til et ukjent utskytningssted for missiler. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service via AP / NTB scanpix
Nord-Koreas leder Kim Jong-un ved et besøk i september til et ukjent utskytningssted for missiler. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver, John Bolton, kritiserte mandag presidentens politikk overfor Nord-Korea og sier landet er en stor trussel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Faren for amerikanske styrker og våre allierte er nært forestående, og en mer effektiv politikk er nødvendig før Nord-Korea har teknologien som trengs for å true USAs fastland, tvitret Bolton.

Han ble avskjediget i september etter økende uenigheter med Trump, særlig i USAs linje overfor Nord-Korea.

Den tidligere rådgiveren var skeptisk til møtet mellom Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un i 2018, og han oppfordret Trump om å være forsiktig.

Forhandlingene om en atomnedrustningsavtale har stått stille siden begynnelsen av året. Nord-Korea har kunngjort at landet vil by på en «julegave» dersom USA ikke kommer med innrømmelser i de fastlåste samtalene. Uttalelsen tolkes som en dårlig skjult trussel.

I et intervju med nyhetssiden Axios sier Bolton at han tror Trump-administrasjonen ikke har til hensikt å stoppe Nord-Korea fra å bli en atommakt. Ellers ville den ha fulgt en annen kurs, mener Bolton.

– Tanken om at vi legger sterkt press på Nord-Korea er dessverre ikke sann, sier Bolton i intervjuet.