Fransk transportstreik skaper problemer for juletrafikken

Opprørspoliti står ansikt til ansikt med streikende tog- og metroførere utenfor togstasjonen Gare de Lyon i Paris mandag. Transportstreiken har vart i snart tre uker, men ingenting tyder på en snarlig løsning. Foto: AP / NTB scanpix
Opprørspoliti står ansikt til ansikt med streikende tog- og metroførere utenfor togstasjonen Gare de Lyon i Paris mandag. Transportstreiken har vart i snart tre uker, men ingenting tyder på en snarlig løsning. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Franske tog- og metroførere streiket for 19. dag på rad mandag, noe som skapte problemer for titusener av franskmenn som skulle hjem til jul.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtalene mellom fagforeningene og regjeringen for å få løst den fastlåste konflikten har så langt ikke ført fram. Og de streikende har sagt at de ikke har noen planer om å ta en pause i juleferien med mindre regjeringen skroter den upopulære pensjonsreformen.

Ettersom lokaltogtrafikken til og fra de største byene er hardt rammet av transportstreiken, har titusenvis av franskmenn forsøkt å finne alternative måter å komme hjem til jul på.

Men det er ikke lett. Blant annet er pågangen hos bilutleiefirmaene så stor at de ikke er i nærheten av å møte etterspørselen.