Kina beskylder USA for å ruste opp i verdensrommet

Kina reagerer på at president Donald Trump har lansert en ny forsvarsgren rettet mot verdensrommet. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
Kina reagerer på at president Donald Trump har lansert en ny forsvarsgren rettet mot verdensrommet. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kinesiske myndigheter mener USA kan gjøre verdensrommet til en «slagmark», etter at amerikanerne kunngjorde en ny forsvarsgren rettet mot rommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frykt for at Kina og Russland styrker sin posisjon i verdensrommet skal ligge bak president Donald Trumps beslutning om å lansere den nye forsvarsgrenen Space Force.

Trump omtaler den nye grenen som et av sine viktigste tiltak for å styrke nasjonal sikkerhet.

Kina svarer med å beskylde USA for å ønske å ruste opp i verdensrommet.

– Disse handlingene fra USA bryter tydelig med den internasjonale enigheten om fredelig bruk av verdensrommet, sier Geng Shuang, talsmann for myndighetene.

– Dette er en direkte trussel for verdensrommet, fred og sikkerhet.

Han ba det internasjonale fellesskapet om å legge seg på en klok og ansvarlig linje, for å hindre at verdensrommet blir til en «slagmark».

– Verdensrommet er verdens nye arena for krigføring. Amerikansk overlegenhet i verdensrommet er helt nødvendig. Og vi leder, men vi leder ikke nok, og om kort tid vil vi ha en stor ledelse, sa Trump da han signerte forsvarsbudsjettet for 2020 fredag.

Personvernpolicy