Lekkede eposter styrker riksrettssaken mot Trump

Lekkede eposter viser at president Donald Trump beordret stans i militærhjelpen til Ukraina kort tid etter at han ba Ukrainas president etterforske Joe BIdens sønn for korrupsjon. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Halvannen time etter Donald Trumps omstridte telefonsamtale med Ukrainas president, ga Det hvite hus ordre om at militærstøtten til landet skulle stanses.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telefonsamtalen mellom USAs president og Volodymyr Zelenskyj er sentral i riksrettssaken mot Trump, som anklages for å ha brukt militærhjelpen som pressmiddel for å få den ukrainske presidenten til å granske Joe Biden og sønnen for korrupsjon.

Trump har erkjent at Biden var tema under samtalen med Zelenskyj 25. juli i år.

Organisasjonen Center for Public Integrity i USA har fått tilgang til interne eposter som viser at Pentagon 91 minutter etter samtalen fikk ordre om å holde tilbake 3,6 milliarder kroner i militærstøtte til Ukraina.

– Gitt hvor sensitivt dette er, hadde jeg satt pris på om denne informasjonen bare når dem som trenger å få den, heter det i en av epostene, signert Michael Duffy ved budsjettkontoret i Det hvite hus.

Trump-administrasjonen har tidligere hevdet at beslutningen om å holde tilbake militærhjelpen til Ukraina ble tatt to uker før Trumps telefonsamtale med Zelenskyj.

Personvernpolicy