Luftforsvaret i Chile sier det er mulig de aldri får svar på Hercules-ulykke

Familie av dem som var om bord på et chilensk militærfly som styrtet på vei til Antarktis mandag, ankom Punta Arenas for to uker siden. De skal levere sitt DNA slik at de omkomne kan identifiseres. Foto: AP / NTB scanpix
Familie av dem som var om bord på et chilensk militærfly som styrtet på vei til Antarktis mandag, ankom Punta Arenas for to uker siden. De skal levere sitt DNA slik at de omkomne kan identifiseres. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 10. desember styrtet et Hercules-fly på vei fra Chile til Antarktis. Det er ikke sikkert årsaken til ulykken blir kjent, advarer Chiles luftforsvar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er så langt ikke funnet nok vrakrester til at man kan finne ut hva som skjedde med flyet, sier øverste sjef for luftforsvaret i Chile, Arturo Merino Núñez. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

– Fra det vi har funnet og gitt konteksten, er sannheten at flyet gikk fullstendig i oppløsning enten i sjøen eller i luften, sier Núñez.

Ekstremt vær med lave skyer, sterk vind og høye bølger har gjort det vanskelig å lete etter vrakrester. Noen deler av flyet, personlige eiendeler og levninger etter de døde ble funnet dager etter at flyet ble meldt savnet.

Denne uken ble det startet søk under vann i Drakestredet, stredet mellom Sør-Amerika og Antarktis. Her er det noen steder så dypt som 3.500 meter.

38 personer, 21 passasjerer og 17 mannskaper, var om bord på flyet som var på vei fra Chabunco-basen i Punta Arenas i Chile da det mistet radiokontakt over Drakestredet 500 kilometer unna basen Frei Montalva i Antarktis.