Medier: Svensk-etiopisk politiker pågrepet

En 35 år gammel svensk-etiopisk politiker fra Stockholm er frihetsberøvet i Etiopia, melder lokale medier.

Andualem Tadesse Boltena ble pågrepet i Sodo torsdag, ifølge opplysningene som er viderebrakt av etiopiske medier. Det svenske utenriksdepartementet vil verken bekrefte eller avkrefte meldingene.

Boltena er generalsekretær i Wolayta National Movement (WNM). Det politiske partiet jobber for at Wolaita-distriktet skal bli en egen region med en viss grad av selvstyre, ifølge Etiopia-ekspert Kjetil Tronvoll, professor i freds- og konfliktforskning ved Bjørknes Høyskole i Oslo.

Tronvoll traff Boltena i november under en reise til regionen, og de to var i sms-kontakt torsdag.

– Da sa han til meg at han hadde fått trusler og advarsler fra en kontakt i regimet om at han var i ferd med å bli pågrepet, og at han måtte komme seg bort derfra, sier Tronvoll til det svenske nyhetsbyrået TT lørdag.

Den lokale nyhetssiden Addis Standard meldte torsdag at Boltena var pågrepet og viste til en uttalelse på WNMs Facebook-side. Den norske professoren sier han har fått bekreftet pågripelsen fra tre kilder i regionen som er uavhengig av hverandre.

Tronvoll sier han har fått ny informasjon lørdag om at Boltena fortsatt holdes fengslet. Den siste uken har folk i Wolaita demonstrert daglig med krav om å få danne en egen region, opplyser Tronvoll, som ikke kjenner til om myndighetene har rettet noen anklager mot politikeren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden