Bolsonaro sier USA fjerner toll på stål og aluminium fra Brasil

Brasils president Jair Bolsonaro hevder USA har bestemt seg for å fjerne tollen som nylig ble innført på aluminium og stål fra Brasil. Her feirer presidenten jul sammen med ansatte og studenter i presidentpalasset i Brasilia. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB scanpix
Brasils president Jair Bolsonaro hevder USA har bestemt seg for å fjerne tollen som nylig ble innført på aluminium og stål fra Brasil. Her feirer presidenten jul sammen med ansatte og studenter i presidentpalasset i Brasilia. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump har besluttet å fjerne tollen som nylig ble innført på aluminium og stål fra Brasil, hevder landets president Jair Bolsonaro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

USA gjeninnførte toll på metallene fra de søramerikanske landene Brasil og Argentina tidligere i desember. Trump begrunnet det med at landene har devaluert sine valutaer, noe som fått negative konsekvenser for USAs industri.

En tredel av USAs stålimport kommer fra Brasil. Bare Canada leverer mer stål til USA. Bolsonaro, som kalles «Tropenes Trump», skryter ofte av sitt gode forhold til den amerikanske presidenten. Han var snar med å be Trump revurdere beslutningen.

– Trump ble overbevist av mine argumenter, sier Bolsonaro fredag.

Bolsonaro legger til at USA er en viktig partner, at landene her mye til felles og at de to statslederne har styrket vennskapet.

Trump tvitrer at han hadde en flott telefonsamtale med Bolsonaro, men nevner ingen avtale om å skrote toll.

Hydro produserer aluminium i både Brasil og Argentina. Selskapet opplyste tidligere i måneden at USAs tiltak ikke vil ha noen direkte betydning fordi den amerikanske tollen i hovedsak er rettet mot primæraluminium.

Tollen vil heller ikke ha noe å si for anleggene i Brasil, ifølge Hydro. En eskalering av handelskrigen kan likevel føre til usikkerhet i markedet, påpekte selskapet.