Tysk avis:Splittelsen i USA er den verste siden borgerkrigen

Video: Splittelsen i USA er den verste siden borgerkrigen, mener avisen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump har undergravd riksrettsprosessen med løgn, mener avisen Süddeutsche Zeitung og spår at USA bare vil bli mer og mer splittet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Donald Trump har greid å undergrave loven med løgnens makt. Og med det har han plassert USA i en situasjon som er den mest polariserte og splittede siden borgerkrigen, skriver avisen på lederplass fredag.

– Det er helt klart at landet ikke lenger greier å enes om denne enkle sannheten: At en president har brukt en fremmed makt for å gi seg selv egne valgkampfordeler, heter det videre.

Aktuelt: Høyst uklart når neste etappe i riksrettssaken starter

Avisen tar klart stilling for Demokratene, som den mener var nødt til å starte en riksrettsgranskning.

– Nei, demokratene har ikke misbrukt riksrettsprosedyrene i en dagligdags politisk strid. De holder seg til grunnloven. Hvis de ikke hadde startet denne prosessen, ville de selv ha gjort seg skyldig i å ha brutt grunnloven, argumenterer avisen, som samtidig anklager Trump for å bruke tiltalen som «et omvendt hederstegn».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han gjør narr av Kongressen og nører oppunder spenningene i landet. I begynnelsen av det som trolig blir den styggeste valgkampen i historien, bærer dette øyeblikket bud om noe vondt. USA er splittet, og nå blir bruene brent. Ingen av de to fløyene i USA vil greie å finne tilbake til hverandre, konstaterer avisen.

Aktuelt: Trump ba Nancy Pelosi gå til riksrettssak – i 2008