Tysk avis:

Splittelsen i USA er den verste siden borgerkrigen

Video: Splittelsen i USA er den verste siden borgerkrigen, mener avisen.

Donald Trump har undergravd riksrettsprosessen med løgn, mener avisen Süddeutsche Zeitung og spår at USA bare vil bli mer og mer splittet. 

– Donald Trump har greid å undergrave loven med løgnens makt. Og med det har han plassert USA i en situasjon som er den mest polariserte og splittede siden borgerkrigen, skriver avisen på lederplass fredag.

– Det er helt klart at landet ikke lenger greier å enes om denne enkle sannheten: At en president har brukt en fremmed makt for å gi seg selv egne valgkampfordeler, heter det videre.

Aktuelt: Høyst uklart når neste etappe i riksrettssaken starter

Avisen tar klart stilling for Demokratene, som den mener var nødt til å starte en riksrettsgranskning.

– Nei, demokratene har ikke misbrukt riksrettsprosedyrene i en dagligdags politisk strid. De holder seg til grunnloven. Hvis de ikke hadde startet denne prosessen, ville de selv ha gjort seg skyldig i å ha brutt grunnloven, argumenterer avisen, som samtidig anklager Trump for å bruke tiltalen som «et omvendt hederstegn».

– Han gjør narr av Kongressen og nører oppunder spenningene i landet. I begynnelsen av det som trolig blir den styggeste valgkampen i historien, bærer dette øyeblikket bud om noe vondt. USA er splittet, og nå blir bruene brent. Ingen av de to fløyene i USA vil greie å finne tilbake til hverandre, konstaterer avisen.

Aktuelt: Trump ba Nancy Pelosi gå til riksrettssak – i 2008

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden