Russland: – Mann som drepte én og såret fem, var medlem av våpenforening

En FSB-ansatt ble drept og fem såret, blant dem en sivil person, utenfor FSBs hovedkvarter i Moskva torsdag. Foto: AP / NTB scanpix
En FSB-ansatt ble drept og fem såret, blant dem en sivil person, utenfor FSBs hovedkvarter i Moskva torsdag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som drepte én person og såret fem andre utenfor sikkerhetstjenesten FSBs hovedkvarter i Moskva, var medlem av en våpenklubb, skriver russiske medier. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen er av russiske medier identifisert som en 39-åring fra byen Podolsk om lag 40 kilometer sør for Moskva. Jevgenij Manjurov hadde tidligere jobbet som privat sikkerhetsvakt og var medlem i en våpenforening.

Han var lovlig innehaver av flere hagler og rifler og deltok i skytekonkurranser, blant annet i forrige måned da han havnet på tredjeplass, melder REN TV og Komsomolskaja Pravda fredag.

39-åringen ble skutt og drept av politi på stedet etter skyteangrepet torsdag.

Russiske myndigheter har så langt ikke opplyst noe om hva mannens motiv kan ha vært. Myndighetene har heller ikke gått ut med bekreftelse på identiteten hans.

Panikk

Den føderale sikkerhetstjenesten (FSB) er KGBs etterfølger. Angrepet skjedde samtidig som president Vladimir Putin, som var KGB-agent i sin tid, var i Kreml, mindre enn 1 kilometer unna, der han holdt en tale for å gjøre ære på FSB-ansatte og annet sikkerhetspersonell i den russiske stat.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrepet skjedde i de tidlige kveldstimene torsdag, nær et hektisk shoppingområde i sentrum av hovedstaden, og idet folk var på vei hjem fra jobb eller var på kafeer.

Videoopptak som forbipasserende har tatt, viser folk som løper unna i panikk. Øyenvitner opplyser til AFP at folk søkte tilflukt på bakrom i kafeer da skytingen pågikk.

– Telefonsamtale med arabere

I flere kanaler i Telegram-appen har folk publisert et bilde av den drepte angriperen. Bildet viser en mann med skjegg og briller, og blodig ansikt.

Avisen Komsomolskaja Pravda har intervjuet 39-åringens mor. Hun sier at han hadde jobbet som sikkerhetsvakt tidligere, men at han sluttet med det. Hun sier også at han «pleide å snakke på telefon med noen arabere», men at hun ikke skjønte hva som ble sagt, fordi samtalene var på engelsk.

Etterforskere har gjennomsøkt leiligheten der 39-åringen bodde i en fem etasjer høy boligblokk.

De siste årene har Russland opplevd en rekke angrep som myndighetene mener islamistiske ekstremister har stått bak, ofte utført av personer fra Nord-Kaukasus.