To brannmenn døde i kampen mot skogbranner i Australia

Brannvesenet i delstaten New South Wales kjemper mot omtrent hundre skogbranner. Torsdag kveld døde to frivillige brannmenn da de var på vei for å bekjempe en brann nær byen Buxton. Foto: Dean Lewins / AAP via AP / NTB scanpix
Brannvesenet i delstaten New South Wales kjemper mot omtrent hundre skogbranner. Torsdag kveld døde to frivillige brannmenn da de var på vei for å bekjempe en brann nær byen Buxton. Foto: Dean Lewins / AAP via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

To frivillige brannmenn døde og tre ble skadd da de var på vei for å bekjempe skogbranner i delstaten New South Wales i Australia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De frivillige brannmennene kjørte i en kolonne nær byen Buxton torsdag kveld da kjøretøyer de satt i, traff et tre og rullet av veien, opplyser brannvesenet i New South Wales (NSW).

Buxton ligger om lag hundre kilometer sørvest for Sydney.

– Dette er en helt forferdelig hendelse i det som allerede er en vanskelig dag og skogbrannsesong, sier brannvesenet i en uttalelse.

Statsminister Scott Morrison opplyser at han vil returnere fra en ferie på Hawaii så snart det lar seg gjøre som følge av dødsfallene, skriver avisen Sydney Morning Herald.

Morrison har fått kritikk fra flere hold for å reise på ferie mens delstaten NSW står midt i en skogbrannkrise. Det er innført unntakstilstand på grunn av ekstrem varme og hetebølgen som gjør skogbrannene verre.

Mer enn 1.700 brannmenn prøver å bekjempe omtrent 100 skog- og krattbranner i delstaten.

Personvernpolicy