Hovedtiltalte i Filippinene-massakre dømt

De hovedtiltalte i den verste politiske massakren på Filippinene noensinne er dømt til 40 års fengsel. Foto: Supreme Court / Public Information Office via AP / NTB scanpix
De hovedtiltalte i den verste politiske massakren på Filippinene noensinne er dømt til 40 års fengsel. Foto: Supreme Court / Public Information Office via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Personene som sto bak den verste politiske massakren på Filippinene noensinne, er dømt til 40 års fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En domstol i Filippinene har dømt nøkkeltiltalte for 57 tilfeller av drap i landets verste politiske massakre. Drapene ble utført for to år siden.

Til sammen ble 30 tiltale i saken dømt til livstid i fengsel eller 40 år i fengsel uten prøveløslatelse.

15 tiltale ble dømt til minst seks år i fengsel for medvirkning til massedrapene som skjedde 23. november i 2009 i Maguindanao-provinsen i Filippinene.

Mer enn 50 tiltalte ble frikjent, inkludert fire medlemmer av den politiske klanen Ampatuan, som var anklaget for å planlegge massakren for å stoppe en rivaliserende klan fra å utfordre dem.

Til sammen sto om lag hundre personer på tiltalebenken torsdag. De tiltalte kom fra Ampatuan-familien og inkluderte også mange politifolk og militsmedlemmer.

Politiet mener 58 mennesker ble drept i massakren, men det 58. offeret er aldri funnet. Blant ofrene var 32 journalister.